חוץ מלייצר וויסקי , הסקוטים יודעים לעשות בירה טובה ואפילו יש כמה טכניקות יחודיות להם אשר בזכותם קיים סגנון הבירה הנ"ל. הסקוטים אוהבים בירות עם טעם מאלטי מתוק ומודגש מרירות עדינה וניחוחות אדמתיים. המתכון מכיל רכיב מיוחד שעליו אחראי מי שמכין את הבירה - קרמל שמכינים בבית מסוכר שרוף.
מתכון :
3 קג רכז בהיר
לתת מיוניך , קריסטל מדיום , קרמאלט 300 גרם מסוג
400 גר מעושן 100 גר אמבר 100 גר חיטה 60 גר שעורה קלויה
כשות ויליאמט 30 גרם חצי שעה
שמרי S33
250 גרם קרמל בהכנה עצמית (סוכר שרוף) להוסיף ברתיחה
דגש למתכון:
כדי להכין את הקרמל פשוט שופכים סוכר על מחבת חמה
מערבבים עם כף עץ כל הזמן , שהסוכר משנה את צבעו
לזהוב הוא מוכן. מומלץ להכין את הקרמל לקראת סוף הבישול כי לוקח
ממש כמה דקות עד שהוא מוכן. אם מכינים את הקרמל מראש
יש לשים אותו בנייר אפיה לשחרור קל, הוא יתקשה לאבן
וידבק, אם לקרמל יש ריח שרוף , לזרוק ולהכין חדש.
להוסיף את הקרמל בזהירות באמצע הרתחת הכשות.
להורדת המתכון לחץ כאן:
מתכון