לתת נוזלי הוא ריכוז של התירוש המתקבל מבישול גרעיני הלתת. התירוש מורתח תחת וואקום כך שהמים מתאדים מתמיסת הסוכרים עד שמתקבל הריכוז הרצוי. ריכוז המוצקים האופייני ברכז לתת נוזלי נע בין 80-82% ורוב מוצקים אלו הם סוכרים. רכז לתת נוזלי הוא נוזל צמיג מאוד המזכיר בצמיגותו דבש.
בשימוש בלתת נוזלי יש כמה יתרונות : העבודה עבור הבשלן נעשתה , כך שיש לנו מיצוי מוכן לעבודה או בסיס מוכן לבירה. העבודה עם לתת נוזלי לא דורשת כלים מיוחדים , אלה סיר בישול רגיל שיש בכל בית. כדי להכין בירה מלתת נוזלי כל שנדרש הוא להמס אותו במים ולאחר מכן להרתיח עם כשות. למרות זאת, מקובל לבשל לתת נוזלי בשילוב עם גרעיני לתת להענקת טעמים נבחרים לבירה.
בתעשיית המזון משתמשים באופן נרחב בלתת נוזלי , בתעשיית האפייה והמאפה , בלחמים , בדגני בוקר , ביסקוויטים וקרקרים ועוד. במוצרים אלו ימצא לתת נוזלי באופן מסורתי וגם במוצרים אחרים , משום שמנעד הטעמים של לתת נוזלי רחב ויכול להיות אגוזי , קרמלי או לשמש כמקור טבעי לצבע. . יתרונות נוספים של לתת נוזלי הם שמכיוון שהוא חומר גלם טבעי הוא מאפשר לשמש ביצורם של מוצרי מדף טבעיים שבהם לא רצוי חומרים בעלי מספר E. לתת נוזלי מכיל חומצות אמינו חופשיות שלהן יתרונות תזונתיים.
לבירה בחוזק רגיל של 5% אלכוהול , נצטרך כ3 ק"ג של לתת נוזלי לפחות בשילוב עם גרעיני הלתת המתאימים לפי סגנון הבירה.