מערכת לבישול בירה, זיקוק והתססה.
כדי להכין וויסקי , צריך מבשלת בירה.
התהליך של ההשריה (מאש) של הלתת לוויסקי זהה לתהליך בישול בירה
רק שהוא פשוט יותר. המערכת תוכננה כמבשלה חשמלית עם שדרוג
למזקקה כך שבכלי אחד נוכל להשיג את כל המטרות בתהליך , בנוחות ובקלות.
עבור בירה
יתרון עיקרי של המערכת על פני מערכות בישול הנמכרות בעולם שהיא
בעלת נפח גדול יותר ומאפשרת בישול נפח סופי של עד 30 ליטר ,
המערכת בעלת יותר גמישות. למשל בבישול בירה גדולה, יש לה תחזוקה
עצמית קלה שאינה דורשת ביקור אצל היצרן עם רכיבים שזמינים ברשת.
עבור זיקוק
המזקקת כוללת קסדה מנחושת טהורה
המיוצרים בברית המועצות לשעבר
גודל קסדה 4 על 4 אינטש
מתאימה במיוחד לזיקוק של וויסקי וברנדי
זיקוק עם קסדה כזו יביא לתזקיק בטעם עשיר ומיוחד
נפח הקסדה 15 ליטר
מה נכלל במערכת :
סיר 50 חיצוני עם כל השדרוגים האפשריים:
שנתות צרובות על הסיר, ברז ריקון , חיבור מהיר לגוף חימום ,
קלאמפים לסגירה הרמטית של המכסה, בחירה בין מכסה בירה
למכסה זיקוק. מכסה בירה עם מתאם חזרה לכניסה של המשאבה ,
מכסה זיקוק עם אטם סיליקון עבה במכסה ועם שני יציאות
יציאה גדולה של 4 אינטש (הכנה לצלחות או קסדת נחושת) ויציאה קטנה
של 1.5 אינטש לתחזיר של הזיקוק, מדחום או בוחשן מכני.
סלסלה פנימית בקוטר ובגובה 35 סמ , חורים עדינים וצפופים מאוד
ברשת זו יכנסו כ10-12 קג של גרעינים .הסלסלה עם הגבהה של
רגליים כדי לאפשר מקום לגוף חימום.
גוף חימום חשמלי עם מנגנון שליטה של בורר עוצמה
אפשרות לתוספת לפיקוד חשמלי עם בקר PID ( לא כלול)