בישראל שנת 2014 צריכת הבירה עדין נמוכה , כ14 ליטר בממוצע בשנה. נתון שכל יצרני הבירה שואפים להגדיל. למרות הממוצע הנמוך של צריכת הבירה בארצנו , יש כאן מספר רב של מבשלות בירה , מעל ל20. או 21 מבשלות בירה בדיוק נכון להיום. מספר זה משקף את העובדה שקמה בישראל תעשייה צעירה של מבשלות בירה.
שיכר המיוצר מתפוחים שהותססו. בדרך כלל עם שמרי יין . ברוב העולם שאומרים סיידר הכוונה גם למיץ תפוחים צלול וגם למשקה אלכוהולי הנוצר בתסיסה , שבו נעסוק. ישנה הבחנה בין מיץ תפוחים שעבר סחיטה , ללא סינון הנקרא סיידר תפוחים לבין המיץ המטופל העובר פילטרציה שנקרא מיץ תפוחים.
בארץ המושג ערק ביתי מחליף את המושג הכנת אלכוהול ביתי. כלומר אם מישהו שמזקק יגיד לכם שהוא עושה ערק בבית סביר להניח שהכוונה שלו היא שהוא מזקק שיכר מפרי. לא שהוא מעביר תזקיק דרך סלסלת תבלינים שמכילה אניס ושומר (זיקוק חם) או אפילו לא שהוא משרה תזקיק בצנצנות עם תבלינים
logo בניית אתרים