לתת אבקתי יבש הוא רכז לתת נוזלי שעבר צעד אחד נוסף של יבוש בצורה של יבוש בהתזה על מנת להסיר את תכולת המים. מסיבה זו ללתת אבקתי חיי מדף ארוכים יותר .בתהליך הייבוש הלתת הנוזלי עובר דרך אטומיזר שהוא תא המכיל טיפה אחת של מיצוי לתת ומייבש אותה באופן אחיד , כך שהלתת אבקתי מקבל טעם עגול ועשיר יותר הדומה לטופי. מסיבה זו לתת אבקתי ייתן טעם עשיר יותר לבירה שגם יתבטא בסמיכות ובגוף משמעותיים יותר.
לתת אבקתי מיועד למבשלים מתחילים וגם למבשלים מתקדמים. מקובל להוסיף לכל קיט של בירה שקית אחת של לתת אבקתי יבש לשיפור הגוף והעשרת הטעמים. לתת אבקתי ישמש כבסיס מצויין לבישול בירה כאשר הוא משמש כחומר בלעדי לבסיס הסוכרי של הבירה. יתרה מכך , חשוב להדגיש שבירה מלתת אבקתי יבש מובילה באיכותה על בירה שהוכנה מלתת נוזלי , טעמה יהיה סמיך ועשיר יותר. במתכון אופייני ידרשו כ2.5 ק"ג של לתת אבקתי יבש ל20 ליטר של בירה.
עם מגוון הלתת האבקתי של המרכז לבירה ביתית תוכל לבשל מגוון אדיר של סוגי בירה בטעם מאלטי עשיר המגיע משילוב אבקת הלתת עם גרעיני לתת טריים שנגרסו ובארומה כשותית נעימה המוקנית מבישול הכשות בנפרד.
עם לתת האבקתי יבש תוכל לבשל כל מתכון בירה שבו תרצה על ידי החלפת גרעיני הבסיס שבמתכון באבקה המתאימה , או לחילופין לבנות מתכון משלך! בעמוד מתכוני הבית שלנו תמצא מגוון של מתכונים על בסיס לתת אבקתי יבש.
לתת אבקתי יבש הוא מקור מזון אידיאלי לגידול שמרים או להכנת תרבית תסיסה! לכן הוא חומר גלם המשמש במעבדות מחקר בהם מגדלים לדוגמא שמרים או פטריות בצלחות פטרי.
כדי להתאים לתת אבקתי לבירה הרצויה מתאימים צבע לצבע. צבע הבירה הרצויה יקבע את צבע האבקה המתאימה, ניתן לשלב בין סוגים שונים של אבקות על מנת לקבל גווני אמצע. משפחת מוצרי הלתת האבקתי תוכננה כך שהמוצר משמש כבסיס , כלומר אם נרצה בירה אדמדמה שיכולה להיות שייכת לכמה וכמה סגנונות בירה , נוכל להגיע לטעמים הרצויים על ידי הוספת גרעיני הלתת המתאימים. גם כאשר בוחרים לתת אבקתי כתוספת לקיט כלל התאמת הצבע תקף.