בירה בהירה בטעם של בירת לאגר , מרקם טעמים חלק , ארומה ירוקה ומרירות עדינה וחלקה , זוהי הלאגר סטייל , בירה "קיצית"- קלה ונעימה לשתיה . כידוע סגנון הלאגר הוא סגנון הבירה הנפוץ ביותר בעולם ובארץ. לכן הטעם של הבירה פונה לקהל הרחב , כל בשלן שרוצה להכין בירה בשביל הח'ברה ירצה אחת כזאת במקרר. במתכון המובא כאן משתמשים בכמות גדולה יותר של גרעינים וכמות קטנה יותר של רכז מסט חומרים רגיל כדי להגיע למרקם ולגוף שצריכים להיות בסגנון, המתכון דורש סיר גדול בנפח של 10 ליטר ומעלה. המתכון המקורי עושה שימוש בשמרי הלאגר , התוססים במקרר דבר שמביא לתוצאה טובה יותר ונאמנה לסגנון. למי שאין מקרר פנוי לתסיסה בקור , אפשר להזמין את המתכון הזה , שהוא גרסת האייל עם שמרי 05.
מתכון :
1.5 קג רכז בהיר
2.5 קג לתת פילסנר
15 גרם כשות פרלה חצי שעה
30 גרם כשות סאאז רבע שעה
15 גרם כשות סאאז 5 דק אחרונות
שמרי 05 בגרסת האייל
דגשים למתכון:
מתחילים את הבישול עם 10 ליטר של מים . 1. מבשלים את הגרעינים בטמפ' של
62 מעצ כחצי שעה.2.לאחר מכן מוציאים את שק הגרעינים , מחממים ל78 מעלות. מחזירים את שק הגרעינים לחצי שעה נוספת של בישול. 3. מרתיחים את התירוש, מוסיפים את הרכז ולאחר ההמסה מוסיפים את הכשות שבמתכון
לפי הזמנים המצויינים.
אם מתסיסים את הבירה עם שמרי אייל , התסיסה בטמפ' החדר בצורה רגילה.
להורדת המתכון לחץ כאן