לאגר עם שמרי לאגר יתן תוצאה נאמנה למקור.
תוסס יותר זמן מאייל - שלשה-ארבעה שבועות בטמפ' של 10 מעצ
ובשל כך צריך מקרר מיוחד לבירה.
מתכון :
1.5 קג רכז בהיר
2.5 קג לתת פילסנר
15 גרם כשות פרלה שעה
30 גרם כשות סאאז חצי שעה
15 גרם כשות סאאז 10 דק אחרונות
שמרי לאגר 34/70 שני חבילות
דגשים למתכון:
מתחילים את הבישול עם 10 ליטר של מים . 1. מבשלים את הגרעינים בטמפ' של
62 מעצ כחצי שעה.2.לאחר מכן מוציאים את שק הגרעינים , מחממים ל78 מעלות. מחזירים את שק הגרעינים לחצי שעה נוספת של בישול. 3. מרתיחים את התירוש, מוסיפים את הרכז ולאחר ההמסה מוסיפים את הכשות שבמתכון
לפי הזמנים המצויינים.
סוג מים מומלץ למתכון : 50% מים רכים כדוגמת אקווה נובה או מי אוסמוזה הפוכה ו 50% מי ברז
התחלת תסיסה בחדר ממוזג וקריר , כאשר מתחילה פעילות בנשם יש להעביר את המיכל למקרר בטמפ' של 10 מעלות צלזיוס לתסיסה של חודש.
להורדת המתכון לחץ כאן