מערכת אוניברסלית לבישול בירה, זיקוק והתססה.
כדי להכין וויסקי , צריך מבשלת בירה.
התהליך של ההשריה (מאש) של הלתת לוויסקי זהה לתהליך בישול בירה
רק שהוא פשוט יותר. המערכת תוכננה כמבשלה חשמלית עם שדרוג
למזקקה כך שבכלי אחד נוכל להשיג את כל המטרות בתהליך , בנוחות ובקלות.
יתרון עיקרי של המערכת על פני מערכות בישול הנמכרות בעולם שהיא
מודולרית , במערכות טרי קלאמפ ניתן לשנות את הקונפיגורציה של
המזקקה , להוסיף חלקים אם רוצים ובכך להתאים את המזקקה לחומר
גלם איתו עובדים ולתוצאה אותה רוצים. לזיקוק דודי או למזקקת עמוד
למשל.
יתרון נוסף של המזקקה הוא שחלקי חילוף עבור המזקקה זמינים
ברשת בעלות לא יקרה. אטמים, גופי חימום וחלקים נוספים.
עבור זיקוק
המזקקת כוללת קסדה מנחושת טהורה,עמוד קוני
המיוצרים בברית המועצות לשעבר
גודל קסדה 4 על 4 אינטש, העמוד קוני 4 על 2 אינטש
מתאימה במיוחד לזיקוק של וויסקי וברנדי
זיקוק עם קסדה כזו יביא לתזקיק בטעם עשיר ומיוחד
נפח הקסדה 15 ליטר
עבור בירה
סלסלה/שק בישול בגודל מלא של הסיר שמאפשר לנצל את כל הנפח שלו
עם גרעיני לתת , נפח הסיר מאפשר להכין עד 10 ליטר נפח סופי
של בירה.
מה נכלל במערכת :
סיר 25 חיצוני עם כל השדרוגים האפשריים:
שנתות צרובות על הסיר , ברז ריקון , חיבור מהיר לגוף חימום ,
קלאמפים לסגירה הרמטית של המכסה, מכסה זיקוק עם
אטם סיליקון עבה במכסה ועם שני יציאות יציאה גדולה של 4 אינטש
(הכנה לצלחות או קסדת נחושת) ויציאה קטנה למדחום דיגיטלי.
הסיר מתאים לבישול רגיל על גז, כירת אינדוקציה , בישול חשמלי.
אפשרות להוסיף חימום חשמלי (לא כלול)
גוף חימום ובקר. ההופך את המזקקה ליחידה עצמאית
דבר זה אינו בגדר חובה, בגלל גודלו הקומפקטי של הסיר
שאינו גדול. אפשר לחמם את הסיר באמצעות כיריים
רגילות.