בירה חמוצה
מי שאוהב בירות מיוחדות , מורכבות ושונות בטעם מבירה רגילה עם תוספות
משוגעות מחפש פחיות חדשות על המדף ומעוניין בטעמים עזים שכובשים את
החיך כנראה שזה עניין של זמן עד שיגיע לסגנון של הבירה החמוצה , שהוא
הסגנון הקיצוני ביותר בטעם וגם המורכב ביותר בהכנה.
בירה חמוצה באופן מסורתי עוברת שלב של תסיסה מקדימה עם חיידקים לקטיים
שלב שבו מחמיצים את הבירה , לפני שמוסיפים כשות לתירוש . שיטה זו נקראת
KETTLE SOUR והיא שיטה אחת להחמצה מהירה .
כיום עם התפתחות וגדילת תחביב הבירה הביתית בעולם חברות השמרים מפתחות
שמרים מיוחדים המייצרים בתסיסה רגילה גם אלכוהול וגם חומצה לקטית , דבר
שמאפשר לכל בשלן , גם מתחיל להכין בירה חמוצה ללא כל ציוד יעודי בדיוק כמו
הכנה של כל בירה רגילה.
פסיפלורה סוואר
מתכון העושה שימוש בשמרי בירה מיוחדים המייצרים חומצה לקטית ואלכוהול
מתובלן במחית פסיפלורה , התוצאה מזכירה טעמים של יין לבן , חמאתי וחמצמץ
ביחד עם הטעם האקזוטי של פרי הפסיפלורה מייצרים משקה שמזכיר קאווה
או יין מבעבע פירותי , כל מי שטעם נדהם. זוהי דוגמא למתכון / סגנון מיוחד
אם נותנים לשתות למישהו שרגיל לבירה בטעם רגיל בלבד , מומלץ לא להגיד
שזה בירה , אלא בריזר... חשוב שהציפיה של השותה תתאים למשקה.
מתכון :
1 קג לתת אבקתי בהיר
2.5 קג לתת פילסנר
כשות הלרטאו 30 גרם - חצי שעה
שמרי פילי סאוור
1/2 קג סוכר ענבים
1 קג מחית פסיפלורה ללא חרצנים - לא מסופק , מצורף קישור מחברה שאין לנו קשר איתה, פשוט יש להם סחורה ומחירים טובים
