שמרים מחמיצים Sourvisiae
שמר הבירה המוכר סחרומיציס אשר הונדס גנטית כך שיפיק
אתנול ביחד עם חומצה לקטית. מי שרוצה להכין בירה חמוצה
בעלת חומציות מודגשת ונוכחת ומאס בשמר פילי סאוור שלא
באמת מביאים להחמצה הרצויה נסה את שמרי הסאור
המפיקים בירה חמוצה שתדגדג לכם את החיך כמו החמוצות המסחריות.
הוסף שמרים יבשים בתהליך מוכר ורגיל לחלוטין
וקבל בירה חמוצה - אמיתית! במהלך של תסיסה רגילה.
צוות החנות ניסה את השמרים והגיע למסקנה שאכן יש כאן
GAME CHANGER של תועלת וחיסכון בגידול ותסיסה של
חיידקים להחמצה (השיטה המסורתית). נהנה והתרשם מהתוצאה
לטובה ולא צמח לו זנב.
מומלץ להוסיף פרי לתסיסה כמיטב המסורת בחמוצות לקבלת
בירה יותר מורכבת ומעניינת.
השמרים נמכרים רק ביחד עם שאר חומרי הגלם ולא בנפרד.
Sourvisiae® is a bioengineered ale yeast strain (Saccharomyces cerevisiae) capable of producing lactic acid during fermentation to provide brewers with an easy, reproducible, and mono-culture product for sour-style beer production.
Sourvisiae® is a revolutionary new yeast strain which allows brewers to ferment and sour their beers in one simple step; reducing cross-contamination risks, lowering costs, cutting total process time, and allowing brewers to obtain a consistent product. Sourvisiae® accomplishes this though a single genetic modification: a lactate dehydrogenase gene from a food microorganism which enables the yeast to produce high levels of lactic acid, the main compound that gives sour beers their flavor. The brewing process is conducted without any modifications; Sourvisiae® is pitched just like conventional yeast and ferments in a normal fermentation time. Sourvisiae® does not produce other flavor compounds associated with Brettanomyces, Lachancea, or Lactic Acid Bacteria, providing a cleaner and more reproducible souring process, with much shorter fermentation times
https://www.lallemandbrewing.com/en/asia/products/sourvisiae.
