Scotch Ale מתכון מגרעינים בלבד
סקוטש אייל , או WEE HEAVY הוא סגנון בירה שמקורו בסקוטלנד
בירת אייל עם מרירות נמוכה וטעמי לתת עשירים ומתקתקים.
הטעם והארומה של הסגנון והמתכון מעלים ניחוחות של אדמה, לתת
קלוי ופירות כהים כמו שזיפים וצימוקים, הטעם מתוק מודגש הנובע
מרתיחה ארוכה במיוחד המקרמלת את התירוש , פרקטיקה המעניקה
טעם עשיר ומרוכז לבירה.
מתכון :
5.5 קג לתת מאריס אוטר
250 גרם לתת דקסטרין
250 גרם לתת מיוניך
250 גרם קריסטל 110
250 גרם אמבר מאלט
250 גרם קריסטל 240
60 גרם לתת שוקולד
60 גרם שעורה קלויה
כשות קנט גולדינגס 60 גרם 90 דקות רתיחה
שמרי 04
דגשים למתכון :
במתכון זה היחסים בין המים לגרעינים חשובים יותר ממתכון רגיל
מומלץ לבצע מאש בנפרד ושטיפה בנפרד. בצורה כזו :
1. במתכון יש 6.75 קג גרעינים ומומלץ לבצע מאש ביחס של 1:3
כלומר להתחיל את המאש עם 21 ליטר , בטמפ' של 65 מעלות למשך שעה
לאחר סיום המאש, צריך לרוקן את התירוש לכלי נפרד.
2. לשים מים חדשים, 14 ליטר לחמם ל78 מעלות ולהוסיף את הגרעינים.
לבשל או לבצע שטיפה במשך חצי שעה.
3. להפריד בין הגרעינים לתירוש , לאחד את שני התירושים , נפח התירוש
לפני הרתיחה צריך להיות כ28 - 30 ליטר. הרתיחה במתכון היא רתיחה
ארוכה במיוחד של 90 דקות והיא תקרמל את התירוש , מה שרצוי במתכון הזה.
**אם נפח התירוש קטן מדי מהמוסבר , ניתן להוסיף מים בשלב השטיפה**
