1. קטלוג מוצרים
  2. מתכונים
  3. מתכוני הבית

Scotch Ale מתכון מגרעינים בלבד

Scotch Ale מתכון מגרעינים בלבד

סקוטש אייל , או WEE HEAVY הוא סגנון בירה שמקורו בסקוטלנד

בירת אייל עם מרירות נמוכה וטעמי לתת עשירים ומתקתקים. 

הטעם והארומה של הסגנון והמתכון מעלים ניחוחות של אדמה, לתת

קלוי ופירות כהים כמו שזיפים וצימוקים, הטעם מתוק מודגש הנובע

מרתיחה ארוכה במיוחד המקרמלת את התירוש , פרקטיקה המעניקה

טעם עשיר ומרוכז לבירה.


מתכון :

5.5 קג לתת מאריס אוטר

250 גרם לתת דקסטרין

250 גרם לתת מיוניך

250 גרם קריסטל 110

250 גרם אמבר מאלט

250 גרם קריסטל 240

60 גרם לתת שוקולד

60 גרם שעורה קלויה

כשות קנט גולדינגס 60 גרם 90 דקות רתיחה

שמרי 04


דגשים למתכון :

במתכון זה היחסים בין המים לגרעינים חשובים יותר ממתכון רגיל

מומלץ לבצע מאש בנפרד ושטיפה בנפרד. בצורה כזו :

1. במתכון יש 6.75 קג גרעינים ומומלץ לבצע מאש ביחס של  1:3

כלומר להתחיל את המאש עם 21 ליטר , בטמפ' של 65 מעלות למשך שעה

לאחר סיום המאש, צריך לרוקן את התירוש לכלי נפרד.

2. לשים מים חדשים,  14 ליטר לחמם ל78 מעלות ולהוסיף את הגרעינים. 

לבשל או לבצע שטיפה במשך חצי שעה. 

3. להפריד בין הגרעינים לתירוש , לאחד את שני התירושים , נפח התירוש

לפני הרתיחה צריך להיות כ28 - 30 ליטר. הרתיחה במתכון היא רתיחה

ארוכה במיוחד של 90 דקות והיא תקרמל את התירוש , מה שרצוי במתכון הזה.

**אם נפח התירוש קטן מדי מהמוסבר , ניתן להוסיף מים בשלב השטיפה** 


מחיר: 115
0
logo בניית אתרים